Kuchnia

kuchnia'

Malinowy krem z chrupiącymi otrębami
Składniki
Otręby granulowane z truskawkami
1 op. Otrąb granulowanych z truskawkami KUPIEC
250 g mrożonych malin
50 g wódki
500 g mascarpone
2 jajka
4 łyżki cukru


Przygotowanie


Maliny rozmrozić, polać wódką i delikatnie wymieszać. Jajka rozdzielić, żółtka z 2 łyżkami cukru ubić na gładką masę i wymieszać z mascarpone. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać z serem mascarpone. Dodać maliny razem z wódką i wymieszać ale niedokładnie, tak aby powstały malinowe smugi. Przełożyć do kieliszków od wina lub szklanek, wstawić do lodówki (można wstawić do zamrażarki, powstaną lody). Przed podaniem obficie posypać każdy z deserów granulowanymi otrębami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation