Wnętrza

wnetrza

Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym - przepis

Składniki:
500 g filetów z ryby
3 łyżki kaszy manny
1 jajko
sól, pieprz
odrobina curry

Sos:
200 g mrożonego szpinaku
200 g cukinii
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu drobiowego
2 łyżki mąki
1/2 szklanki śmietany lub jogurtu greckiego


Przygotowanie:

Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki.

Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a w wywarze ugotuj cukinię i połowę szpinaku. Kiedy warzywa zmiękną,dodaj rozgnieciony czosnek i zmiksuj blenderem na gładki krem.

W kubeczku dokładnie rozmieszaj mąkę wraz ze śmietaną, rozprowadź odrobiną wywaru i wlej do rondla, zagotuj dodając pozostały szpinak. Sos dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i jeszcze raz całość zagotuj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation