Kuchnia

kuchnia

Marynujemy
Brokuły w zalewie słodko-kwaśnej

1 kg brokułów
1 marchewka
1 cebula
2/3 szklanki octu winnego Jamar
2 szklanki wody
2 łyżki cukru
1 liść laurowy
1 łyżeczka białej gorczycy
6 ziaren pieprzu
6 ziaren ziela angielskiego
1/3 łyżki soli

Brokuły umyć i podzielić na różyczki, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić i w plasterki i podzielić na pierścienie. Liść laurowy pokruszyć. Brokuły włożyć do wrzątku i gotować 3 minuty, wyjąć. Do słoików włożyć przyprawy i cebulę, na nich ułożyć warzywa, lekko docisnąć. Przygotować zalewę i gorącą marynatą zalać warzywa w słoikach. Dobrze zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation