Kuchnia

MIĘSO

Karkówka pod pierzynką
Składniki
600 g karkówki (6 plastrów o grubości ~1 cm)
2 cebule
6 plastrów żółtego sera
ok 6 łyżek majonezu
sól, pieprz czarny mielony
Wykonanie
Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm, u mnie wyszło 6 plastrów, po czym obficie doprawiamy solą oraz pieprzem i układamy luźno w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wstawiamy do rozgrzanego do 180 °C piekarnika na ok. 30 minut. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w grubsze plastry. Po upływie 30 minut wyjmujemy naczynie z piekarnika i na każdym plastrze karkówki układamy kolejno: 2 plastry cebuli, łyżkę majonezu i przykrywamy plastrem żółtego sera. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 30-40 minut (do momentu zarumienienia się sera i miękkości mięsa).
http://kuchniabezvat.pl/2013/09/23/przepisy/karkowka-pod-pierzynka/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation