Kuchnia

kulinaria

KREM SEROWO - POROWY

Na 2 osoby:
500 ml bulionu warzywnego
1 mały por
1 łyżka masła
Sól,pieprz, gałka muszkatołowa
100 gr tartego żółtego sera
1 duża kostka serka topionego
Śmietanka kremówka 150 ml
Kilka kromek pieczywa tostowego
Zioła do grzanek, czosnek suszony.

Wykonanie:

Pora pokroić na talarki. W garnku roztopić łyżkę masła i zeszklić pokrojonego pora. Zalać bulionem warzywnym ( może być z kostki ). Gotować 15 min. Dodać śmietankę, tarty ser oraz serek z kostki o smaku naturalnym śmietankowym. Gotować często mieszając aż sery się rozpuszczą. Zblenderować zupę za pomocą blendera. Następnie pogotować jeszcze 10 min.Przyprawic do smku solą, pieprzem, odrobiną gałki muszkatowłowej. Podawać z grzankami ziołowymi.

http://panikucharka.pl/zupy-i-kremy/krem-serowo-porowy-z-grzankami/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation