Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

TRUFLE
Witam noworocznie! Jak po Sylwestrze??? wybawieni??? Jak minął Wam stary rok?? Dzisiaj dla osłody podaję przepis na trufle. Są smaczne i wilgotne w środku, w smaku przypominają bajaderkę. Ja zrobiłam je w wersji mini, żeby nie zjeść wszystkich od razu. Trufle mają nam starczyć na 2 dni.




Składniki:
3 łyżki otrębów owsianych
3 łyżki otrębów pszennych
pół szklanki mleka
1 łyżka kakao
słodzik (do smaku)
ulubiony aromat





Mleko wymieszać z kakao i aromatem. Podgrzać ale nie zagotować. Dodać otręby i słodzik i gotować cały czas mieszając, aż otręby napęcznieją i zrobi się miękka i elastyczna masa. Zdjąć z ognia.
Formować trufelki. Wsadzić do lodówki najlepiej na noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation