Kuchnia

zupa, zupka krem...

Zupa z kapusty pekińskiej - przepis ze Smaker.pl

Bardzo lekka, mega smaczna...po prostu boska <3
Składniki

1 mała kapusta pekińska
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
4 ziemniaki
1 pęczek koperku
1 łyżeczka masła klarowanego
1 l bulionu cielęcego
100 ml przecieru pomidorowego
1 łyżeczka mielonego kminku
sól, pieprz

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Marchewki kroimy na plasterki, pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę. Warzywa smażymy kilka minut na rozgrzanym, roztopionym maśle. Zalewamy bulionem, gotujemy na al dente, dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Kapustę siekamy, dodajemy do zupy razem z mielonym kminkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation