Kuchnia

Jedzonko

Wrap z tuńczykiem i sałatą
Składniki

1 Mission Wrap Oryginalny
1 puszka tuńczyka w oliwie 200 g – tuńczyka odsączyć
1 łyżka stołowa drobno posiekanej cebuli
2 łyżki stołowe drobno posiekanego selera
1 łyżka stołowa soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
3 łyżki stołowe świeżej oliwy z oliwek
1 łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki
1 łyżka stołowa świeżego posiekanego kopru
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
3 liście sałaty rzymskiej
Etapy przygotowania

1
Wymieszaj razem tuńczyka, cebulę, seler, sok z cytryny, musztardę Dijon, zioła i oliwę z oliwek, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki etapu: 1 puszka tuńczyka w oliwie 200 g – tuńczyka odsączyć, 1 łyżka stołowa drobno posiekanej cebuli, 2 łyżki stołowe drobno posiekanego selera, 1 łyżka stołowa soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 3 łyżki stołowe świeżej oliwy z oliwek, sól i świeżo zmielony czarny pieprz
2
Możesz delikatnie podgrzać obie strony Deli Wrap w mikrofali lub na suchej patelni.
Składniki etapu: 1 Mission Wrap Oryginalny
3
Następnie na rozłożonym Wrapie ułóż sałatkę z tuńczyka na jednym końcu, połóż na to sałatę rzymską i zwiń ciasno, starając się utworzyć zwartą roladę.
Składniki etapu: 3 liście sałaty rzymskiej
4
Przed podaniem potnij Wrapa na pięciocentymetrowe kawałki, obetnij brzegi.
5
Możesz też spiąć całość wykałaczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation