Kuchnia

Desery

Składniki::
śmietana: 100 g
wiśniówka: 4 łyżki
cukier waniliowy: 1 opakowanie
starta czekolada: 2 łyżki
zimna kawa: 800 ml
cukier: 2 łyżki
lody waniliowe: 8 gałek
wiśnie: 8 sztuk

Kawę doprawić cukrem i wiśniówką. Śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy. Ubitą śmietanę nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Do wysokich szklanek nakładać po 2 gałki lodów, uzupełniać dobrze schłodzoną kawą. Nakładać bitą śmietanę. Dekorować wiśniami i wafelkami.
Czas przygotowania: 10 minut Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation