Kuchnia

Pychotki

Nadziane bułeczki

Składniki :
1 szklanka ciepłej wody,
10g drożdży,
1/3 szklanki oleju,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
2 szklanki mąki żytniej razowej,
1 1/2 szklanki mąki tortowej,
150g sera żółtego pokrojonego na kostki,
salami pokrojone w drobną kostkę,
koncentrat pomidorowy,
przyprawa do pizzy,
jajko do posmarowania bułeczek.

Przygotowanie :
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody. Do miski wsyp mąkę i sól - wymieszaj. Dodaj rozpuszczone drożdże, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. Ciasto rozwałkuj i podziel na kawałki mniej więcej 5x5 cm. Środek każdego posmaruj koncentratem pomidorowym, posyp odrobiną przyprawy do pizzy, a następnie kładź ser oraz salami i w dłoniach uformuj bułeczki. Ułóż bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż bułeczki się ze złocą.

Smacznego!
Przepis z: http://obiektywnyswiat.blogspot.com/2013/08/nadziane-bueczki.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation