Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:
Ciasto:
5 żółtek
1 szkl cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szkl mąki
1 margaryna
Masa:
3 duże śmietany 18%
2 op. budyniu śmietankowego
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
olejek cytrynowy
5 białek


Ze składników zagnieść ciasto. Połową wyłożyć natłuszczoną i posypaną mąką formę. Resztę schłodzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno. Śmietany wymieszać z cukrem waniliowym, olejkiem i budyniami. Dodać do białek. Delikatnie wymieszać. Wylać na ciasto. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 st. C przez 20 min. Po tym czasie na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec 20 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation