Kuchnia

Kulinaria

GOLABKI BEZ ZAWIJANIA.

Potrzebujemy (na jedną torebkę):

1/2 kg mięsa mielonego
1 op Knorr fix gołąbki bez zawijania
pół główki małej kapusty
1 torebka ryżu
1 mały koncentrat pomidorowy
ziemniaki
Przygotowanie zajmuje troszkę czasu więc trzeba się zabrać za nie wcześniej niż 10 min przed podaniem :) W pierwszej kolejności gotujemy ryż. Następnie drobniutko szatkujemy kapustę. Mieszamy ją dokładnie z mięsem, ugotowanym ryżem i proszkiem z torebki. Z wymieszanego mięska formujemy gołąbki (takie coś jak mielone). Podsmażamy je na patelni. Koncentrat pomidorowy mieszamy z 300 ml letniej wody, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zalewamy gołąbki. Dusimy wszystko pod przykryciem ok 30 min, od czasu do czasu polewając gołąbki sosem.

Podałam gołąbki z ziemniaczkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation