Kuchnia

mniam!

składniki (na ok 12 kotlecików):
4 szklanki solonych orzechów ziemnych (2 szklanki do masy i 2 do panierki)
1 papryczka chilli drobno posiekana
1 brokuł
2 ziemniaki
pieprz
brązowy cukier
płatki chilli




przygotowanie:
brokuły i ziemniaki ugotuj osobno w lekko osolonej i posłodzonej wodzie do momentu aż będą al dente. rozgnieć oba warzywa na purée z jedną łyżką masła. 2 szklanki orzechów ziemnych zmiel, a kolejne 2szklanki drobno posiekaj. ostudzoną masę ziemniaczano-brokułową połącz ze zmielonymi orzechami ziemnym, posiekaną papryczką chilli i dopraw świeżo mielonym pieprzem.
panierka: na płaski talerz wysyp posiekane orzechy i wymieszaj je z płatkami chilli.
formuj masę na nieduże kotleciki (łatwiej się przerzuca na patelni), panieruj i układaj na patelni grillowej lekko wysmarowanej oliwą. smaż kotleciki obustronnie do momentu, aż uzyskają złotobrązową barwę.

smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation