Kuchnia

Kuchnia

Nikol Od Kuchni: Zapiekana Ryba w Sosie Koperkowym

Zapiekana Ryba w Sosie Koperkowym

Składniki:

450 g filetów rybnych (bez skóry i ości); u mnie dorsz
400 ml śmietany 18%
25 g koperku
2 ząbki czosnku
2 łyżki białego wina
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki kurkumy
pieprz (w oryginalnym przepisie pieprz cytrynowy)
sól


Rybę posyp z obu stron solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
W miseczce wymieszaj śmietanę, białe wino, przeciśnięty czosnek i sok z cytryny, a następnie dodaj posiekany koperek i kurkumę.


Tak przygotowaną mieszanką zalej rybę w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz około 30 minut lub do czasu aż ryba nie będzie surowa.


SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation