Kuchnia

Kulinaria

liście sałaty lodowej
1 pierś kurczaka 1 opakowanie panierki ,,Chrupiący Kurczak" KAMIS 1 gruszka cebula czerwona
garść pestek słonecznika
2 kromki chleba oliwki zielone lub czarne świeże pomidory pokrojone w kostkę/ koktajlowe świeży ogórek pokrojony w plastry ok. 200 g sera gorgonzola/ dor blue/ rokpol 300 g jogurtu greckiego 8-9 listków świeżej mięty sól i pieprz

1. Wszystkie składniki myjemy, kroimy i dowolnie układamy na płaskim talerzu.

2. Pestki słonecznika prażymy na patelni.

3. Pierś kurczaka kroimy w paski, obtaczamy w panierce rozdrobnionej z mlekiem (na opakowaniu dokładnie podana jest proporcja mleka) i smażymy na patelni.

4.Do wysokiego naczynia wlewamy jogurt grecki, liście mięty, kawałki sera gorgonzola i miksujemy blenderem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

5. Kromkę chleba kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oliwy. Do smaku dodaję krople Maggi. Możemy również posypać grzanki ulubioną przyprawą (oregano, sól czosnkowa, papryka czerwona).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation