Kuchnia

mięsa

KOTLETÓW JAJECZNYCH? Są przeeepyszne, łatwe i szybkie!

Składniki:
-6 dużych jaj ugotowanych na twardo
-1 jajo surowe
-1 garść drobno posiekanej natki pietruszki
-2 garście posiekanego szczypiorku
-olej
-3 łyżki bułki tartej (do masy) + bułka do panierowania
-sól i pieprz

Przepis:

Ugotowane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach.Dokładamy surowe jajko, pietruszkę i szczypiorek, doprawiamy dosyć mocno solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Całość mieszamy i dodajemy po trochu bułkę tartą żeby masa stężała. Za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki średniej wielkości i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i gotowe. GOTOWE

źródło:

http://evita0007.blogspot.com/2013/04/zapraszam-dzisiaj-na-kotleciki-z-jajek.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation