Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

bounty
Składniki na 15 cukierków:

100 g wiórków kokosowych
30 g cukru pudru z wanilią
50 ml śmietany kremówki
40 g margaryny
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
70 g gorzkiej czekolady



Wykonanie:

Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i cukier puder, wymieszać, odstawić.

Do rondelka wlać śmietanę, wkroić margarynę, podgrzać na małym ogniu - do momentu rozpuszczenia się margaryny. Wsypać wiórki kokosowe, dodać ekstrakt waniliowy, po czym wymieszać i zdjąć z ognia. Z masy uformować kulki o dowolnej wielkości, ułożyć w naczyniu wyłożonym papierem. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Obtoczyć cukierki, ponownie układając na papierze. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation