Kuchnia

śniadaniowo...

Rzeczy, które potrzebujesz:
- pół łyżki oliwy z oliwek,
- 1 mała cebula drobno posiekana,
- 1 zgnieciony ząbek czosnku,
- pół zielonej papryki drobno posiekanej,
- pół pomidora drobno posiekanego,
- czerwona papryka posiekana,
- 1 mały ziemniak ugotowany i pokrojony w plasterki,
- szczypta soli,
- 2-3 duże jajka ubite na luźną pianę


Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż do czasu aż się zrumienią. Dodaj zieloną i czerwoną paprykę oraz pomidora. Duś około 3 minuty. Dodaj ziemniaki i posól.

Gotuj pod przykryciem, często mieszając, aż warzywa zrobią się miękkie (ok 10 min). Jeśli warzywa zaczną przywierać do dna dodaj odrobinę wody.

Dodaj jajka. Całość przykryj. Od czasu do czasu podważaj całość dookoła drewnianą łyżką, aby płynna część masy spłynęła na dno. Smaż do chwili aż środek omletu będzie ścięty ale nadal wilgotny (ok 3 min).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation