Kuchnia

mięsne

Chicken tikka masala

ryż:
2 saszetki ryżu długoziarnistego
1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw (marchewka, groszek, fasolka szparagowa0
curry (do smaku)
kurkuma (dla poprawnienia koloru)
sól, pieprz
Osobno ugotowałam ryż w woreczkach, osobno warzywa. Połączyłam razem i doprawiłam przyprawami, nie żałując curry.

kurczak:
2 małe piersi kurczaka pokrojone w paski
pasta Tikka Masala - miałam prezentowaną poniżej i z czystym sumieniem ją polecam, ale nadejdzie dzień, kiedy tę pastę skomponuję sama ;)
200 ml śmietany 18 %
Zrobiłam w wersji bardziej uproszczonej niż w przepisie na opakowaniu.
Piersi kurczaka pocięte w paski podsmażyłam delikatnie na patelni, dodałam gotową pastę i smażyłam jeszcze jakieś 8-10 minut. Na koniec dodałam śmietanę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation