Kuchnia

na ząb

Naleśniki bez mąki
Składniki na ok. 6-7 szt.
•1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
•ok.1 szklanka mleka (lub wody)
•7 łyżek skrobi kukurydzianej
•1 jajko
•3-4 łyżki oleju
•odrobina olejku waniliowego (do naleśników na słodko)
•2-3 łyżki oleju do smażenia
•dowolne nadzienie (przesmażone owoce, dżem lub wytrawne)

Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną wrzucić do blendera, dodać skrobię, olej, jajko i mleko. Zmiksować (masa powinna być odrobinę gęstsza od naleśnikowej). Do smażenia pierwszego naleśnika użyć oleju, do kolejnych można dodać tylko odrobinę lub spróbować bez oleju. Smażyć na mniejszym ogniu i trochę dłużej niż standardowe naleśniki.

przepis z http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation