Kuchnia

Dodatki

serowe kopytka

ser żółty o wyraźnym smaku - 60 gramów
masło - 2 łyżki
fix kopytka czy leniwe - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
mąka - 0.3 szklanki
sól i pieprz do smaku


fix knorr wymieszaj z 450 ml wody oraz startym na drobnych oczkach serem. odstaw na kilka minut, aby ciasto zgęstniało.
następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.
wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. gotuj w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty. po tym czasie wyjmij kopytka i schłódź w zimnej wodzie.
na patelni rozpuść masło. dodaj serowe kopytka oraz posiekaną natkę pietruszki. całość wymieszaj, dopraw według uznania i podawaj. serowe kopytka doskonale smakują samodzielnie lub też jako dodatek do dań mięsnych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation