Kuchnia

jedzenie

Komentarze

Basia K 10 lat temu
W tej misce jest jajko, ryż i czy to trzecie to żółty ser? A nadzienie wygląda mi na fete
chyba... Czy ktoś wie dokładnie jakie to są składniki?
Nadzienie to mozarella, widać, bo się ciągnie po upieczeniu, a feta się nie roztapia...
Lideczka027 10 lat temu
A ten trzeci składnik to co to takiego?
tajemnicza1233 10 lat temu
zrobiłam to wczoraj. Nie chciały mi się zarumienić tak jak na zdjęciu, troche stały się nieforemne przez to, że ser się rozpuścił, a ryż stwardniał. Radzę użyć sera niezbyt charakterystycznego w smaku.
to jest upieczone w piekarniku? ta panierka taka ładna, choć ten ryż bez żadnej panierki?
Paulina Joć 10 lat temu
A mogłabym prosić cały przepis na to wraz ze sposobem przygotowania ? :) pozdrawiam
Marillion 10 lat temu
Wydaje mi się, że brakuje zdjęcia z panierowaniem... Po upieczeniu widać, że były obtoczone najprawdopodobniej w bułce tartej i mące z przyprawami ;) bez tego faktycznie mogą wyjść paskudy z twardą ryżową otoczką.
Robię takie. Ryż najlepszy jest kleisty, musi być ugotowany na bardzo miękko. Nie daję już kostki sera do środka, tylko ścieram więcej. Po uformowaniu kulek obtaczam je w lekko rozbełtanym białku, a potem w kleiku ryżowym i smażę chwilę we frytownicy.
Iza Kaiser 10 lat temu
podobne do arancini :)
jeżeli w piekarniku się nie rumieni można spróbować sparzenia na głębokim tłuszczu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation