Kuchnia

Pyszne obiady

Wszędobylskie: Placuszki jajeczne - tanie danie obiadowe.

Składniki na 8 placuszków:

10 jajek Farmio,
duży pęczek szczypiorku,
sól, pieprz, łyżka ostrej musztardy,
kilka łyżek bułki tartej
można dodać mało papryczkę chili
olej do smażenia

Przygotowanie:


8 jajek gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski wybijamy 2 pozostałe jajka, delikatnie roztrzepujemy widelcem. Dokładamy jajka ugotowane, pokrojony szczypiorek,musztardę, papryczkę bardzo drobno pokrojoną ( jeśli lubicie), sól, pieprz i łyżkę bułki tartej. Wyrabiamy wszystko na zwartą masę i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w pozostałej bułce i smażymy po 3 minuty z każdej strony. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation