Kuchnia

Babki

CIASTO POMARAŃCZOWE Z KASZY JAGLANEJ

Składniki :
* 300 g surowej kaszy jaglanej
* sok wyciśnięty z 5 dużych pomarańczy
* 1 łyżka esencji waniliowej lub 1 opakowanie cukru waniliowego (bio)
* kilka łyżek syropu z agawy (do smaku)

Wykonanie: Wycisnąć sok z pomarańczy. Surową kaszę jaglaną przelać wrzątkiem. Sok przelać do garnka, dodać kaszę, esencję waniliową i kilka łyżek syropu z agawy. Gotować całość do miękkości. Ugotowaną kaszę odstawić, przykryć pokrywką i odczekać ok. 10-15 min.
Kaszę przełożyć do natłuszczonej (opcjonalnie: dodatkowo oprószonej bułką tartą) foremki
i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok. 45 minut lub do zrumienienia się brzegów ciasta.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation