Kuchnia

Jedzenie

GOTOWANE MINI SERNICZKI

Składniki:
1 kg twaróg,
1 kostka margaryna,
1 szklanka cukier,
0,5 szklanki mleko,
1 opakowanie budyń śmietankowy,
80 sztuk herbatników,
2 jajka,
czekolada do polania

Tłuszcz rozpuszczamy i lekko studzimy. W tym czasie zmielić twaróg - blenderem , mikserem albo przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Najpyszniejszy jest zwykły twaróg w kostkach dlatego nie używam żadnych zmielonych twarogów w kubełku.
Gdy twaróg już przemielimy dodać jajka, cukier i rozpuszczoną margarynę - wymieszać. Całość przelać do garnuszka i gotować na małym ogniu. W tym czasie w połowie szklanki mleka rozpuścić budyń i gdy masa zaczyna bulgotać wlać go do reszty. Mieszać na małym ogniu aż do zagotowania całości.
Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia a na nim równo i ciasno obok siebie herbatniki (połowę czyli ok 40).
Masę wylać ostrożnie na środek i delikatnie rozprowadzić łyżką na całość. Uważaać aby herbatniki się nie rozjechały. Po wyrównaniu masy na wierzch ułożyć pozostałe herbatniki - tak samo jak na pod spodzie. Należy pamiętać aby herbatniki układać w jedną stronę bo potem będziemy to ciąć w kawałki .
Odstawić na godzinkę do stężenia i wystudzenia. Następnie wierzch polać czekoladą i pokroić w małe serniczki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation