Kuchnia

Kulinaria

Makaron po meksykańsku z kurczakiem - przepis Marty

Składniki:

1 duża pierś z kurczaka
250 – 300 g makaronu muszelki Mamma Mia
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 mała czerwona cebula
1 papryczka chili
mała puszka kukurydzy (175 g)
puszka czerwonej fasoli w ostrej zalewie
90 g koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki bulionu
sól, pieprz, słodka papryka, bazylia

Mięso, papryki, cebulę, chili (bez pestek) pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać odsączoną kukurydzę z puszki oraz fasolę wraz z pikantną zalewą. Doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Dusić pod przykryciem przez ok. 20 min. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Wymieszać z przygotowanym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation