Kuchnia

przystawki

Sałatka z paluszkami surimi



Składniki:

1 opakowanie paluszków surimi (250 g)
puszka kukurydzy
łyżeczka soku z cytryny
opakowanie makaronu chińskiego (przezroczystego) (100 g)
1 mały gęsty jogurt naturalny
2-3 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
szczypiorek - posiekany
pieprz, sól, chilli
Paluszki lekko rozmrozić, pokroić na kawałki o długości około 2cm i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na 20 minut do całkowitego rozmrożenia.

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i pokroić w paski o długości 5-8 cm.

W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą, pieprzem i chilli. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Sałatkę podawać schłodzoną.

Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation