Design

Design

Babeczki z nutellą

2 szkl mąki
1 szkl cukru
1/4 laski wanilii
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szkl mleka
100 ml roztopionego masła
1 jajko
1/2 małego słoiczka nutelli
orzechy laskowe, po jednym do każdej babeczki

Krem:
200 ml kremówki
3 łyżki nutelli

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno suche, następnie wszystko razem.
Ciasto przelać do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 obj. Do każdej babeczki włożyć orzech laskowy i po 1/2 łyżeczki nutelli. Wykałaczką wymieszać nutellę z ciastem. Robić takie esy-floresy fantazyjne.
Piec w 200 °C przez 15 min.
Przygotować krem. Ubić śmietanę na sztywno. Dodać nutellę i wymieszać. Schłodzić. Udekorować kremem przy pomocy rękawa cukierniczego i końcówki w kształcie gwiazdki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation