Kuchnia

KULINARIA

zapiekanka z serem i pieczarkami

1 bagietka
kilka pieczarek
15- 20 dkg żółtego sera - może być łagodny np. typu gouda lub o bardziej wyrazistym saku
masło do posmarowania bagietki
opcjonalnie - ulubiony keczup

piekarnik rozgrzać do 190 -200 stopni.
pieczarki obrać, umyć, osuszyć delikatnie i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
ser również zetrzeć na tarce.
bagietkę przekroić wzdłuż na pół, każdą część posmarować masłem.

blachę wyłożyć pergaminem, następnie ułożyć połówki bagietki - jeśli się nie mieszczą spokojnie można je przekroić na mniejsze kawałki. bagietkę posypać warstwą startych pieczarek, następnie warstwą sera. zapiekać około 10 minut - do rozpuszczenia sera.
zapiekanki podawać gorące - dla dzieci ozdobione ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation