Wnętrza

Architektura

SŁODKIE ZAPOMNIENIE.BLOGSPOT.COM: CIASTO SNIKERS

Składniki na ciasto:
600g mąki pszennej
¾ szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 jajka
2 żółtka
200g margaryny
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
Składniki na polewę orzechową:
125g margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
200g posiekanych orzechów włoskich
Wszystkie składniki dodajemy do rondla, mieszamy (uwaga żeby polewa się nie przypaliła ), gorącą masę wykładamy na surowe ciasto.

Dodatkowo:
1 ½ opakowania budyniu waniliowego
1 puszka masy kajmakowej


Wykonanie:
z wszystkich składników czyli mąki, cukru, cukru waniliowego, sody, jajek, żółtek, margaryny, mleka oraz miodu zagniatamy ciasto, które dzielimy na 3 części
blaszkę o wymiarach (20x30) wykładamy papierem do pieczenia, wylepiamy nią jedną z części ciasta i pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temperaturze 180ºC, z drugą częścią ciasta postępujemy identycznie, natomiast na 3 część ciasta wykładamy gorącą polewę orzechową i dopiero pieczemy
ciasto studzimy, układamy warstwy : ciasto- budyń- ciasto- masa kajmakowa-ciasto z polewą orzechową, ciasto najlepsze jest na drugi dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation