Kuchnia

Kuchnia

Czekoladowe pierożki z mascarpone i białą czekoladą

CZEKOLADOWE PIEROŻKI Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ -ciasto- - 175 gram mąki pszennej - 4 łyżki kakao - 2 łyżki cukru pudru - 1 małe jajko - letnia woda -masa- - 200 gram czekolady białej - 225 gram mascarpone - 1 jajko

CIASTO: Mąkę, kakao, cukier puder mieszamy razem w misce. W zagłębienie pośrodku wbijamy jajko i całość zagniatamy, dodajemy wody, aż uzyskamy elastyczne ciasto. Ciężko mi opisać. Powinno mięć konsystencje ciasta na pierogi. Ciasto po przekrojeniu powinno mięć małe pęcherzyki.

MASA: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i do przestudzonej masy dodajemy jajko oraz stopniowo mascarpone, całość mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

PIEROŻKI: Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. Nakładamy odrobinę farszu i sklejamy pierożki. Wrzucamy na wrzącą wodę i czekamy, aż wypłyną. Chwilę jeszcze całość trzymamy w wodzie i wyjmujemy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation