Kuchnia

Food inspirations

Torciki owocowe

Lista składników

Na biszkopt:
2 jajka
1/2 szkl mąki
1/2 szkl cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
4 serki waniliowe
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżki rodzynek
galaretka owocowa
mandarynki


Upiec biszkopt w formie o średnicy 26 cm. Wytnij z upieczonego ciasta kółka o średnicy 5-6 cm.Z papieru zrób ruloniki(skleić brzeg łączenia papieru taśmą).Włożyć do każdego rulonika wycięty biszkopt, nasączyć go sokiem z mandarynek. Rozpuścić żelatynę, wymieszać z serkami i rodzynkami. Tężejącą masę wyłożyć na kółko ( 2-3 łyżki) . Przygotować galaretkę wg przepisu.Na masę serową ułożyć kawałki mandarynek i zalać tężejącą galaretką (aż przykryje galaretka owoce). Dać do lodówki na pół godziny do całkowitego zastygnięcia.Z tej porcji wychodzi 9-10 torcików.

Temperatura piekarnika : 160oC

Czas pieczenia: 15 min
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation