Kuchnia

Kulinaria

Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami

Składniki:
2 łyżki produktu SOSER WINIARY
200g makaronu penne
1 brokuł
1 duża cebula
2 łyżki oleju
200g mielonego mięsa
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
250 ml śmietany 18%
3 jajka
100 g startego sera żółtego

Sposób przygotowania
Makaron ugotuj al dente. Różyczki brokułu zblanszuj we wrzątku przez ok. 5 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodaj mięso i całość chwilę przesmaż. Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany czosnek. SOSER wymieszaj z 200 ml gorącej wody i dodaj do mięsa, duś ok. 10 minut. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wyłóż połową makaronu, następnie daj mięso z sosem, resztę makaronu i brokuł. Całość zalej śmietaną wymieszaną z jajkami i żółtym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation