Kuchnia

Niebo w gębie

Soczyste owoce pod kruszonką

Składniki na kruszonkę:
250 g mąki pszennej
120 g brązowego cukru
150 g masła

Składniki na farsz:
5 dużych jabłek
2 łyżeczki cynamonu
75 g płatków migdałowych
100 g żurawiny suszonej
100 g wiśni soczystej
60 g Złotych owoców Bakalland
1 szklanka soku pomarańczowego
3 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie:
Jabłka myjemy i kroimy w duże plastry. Wydrążamy pestki. Sok pomarańczowy mieszamy z miodem i cynamonem, dodajemy do niego żurawinę, wiśnie, Złote owoce i odstawiamy na 20 minut. W osobnym naczyniu umieszczamy miękkie masło, mąkę i cukier. Delikatnie, palcami wyrabiamy kruszonkę. Wcześniej przygotowaną formę smarujemy masłem. Układamy plastry jabłek, sok z żurawiną, wiśniami i miechunką. Posypujemy płatkami migdałów. Na samą górę kładziemy kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut, aż kruszonka stanie się złocista.

Styl.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation