Ogród

PYSZNIE

Składniki:
1kg karkówki pokrojonej w plastry (ok 1-1,5cm)
1 opakowanie przyprawy kebab gyros
3 duże cebule
2 szkl. ketchupu pikantnego
2 łyżki majonezu
3 czubate łyżki musztardy

Mięso lekko rozbić tłuczkiem natrzeć obficie przyprawą.
Ketchup, majonez i musztardę wymieszać, doprawić pieprzem do smaku (gdy będzie zbyt mało pikantne).
Przyprawione kotlety smarować z obu stron marynatą. Układać w pojemniku warstwami. Po każdej warstwie mięsa posypać pokrojoną w grube pióra cebulą (2 sztuki). Zakryć szczelnie, odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć mięso na blachę, posypać cebulą (1sztuka). Przykryć folią aluminiową zapiekać ok.40min. Po tym czasie zdjąć folię, zapiekać przez kolejne 20min. Podawać z ulubionymi dodatkami :)

http://gotuj-sie-do-gotowania.blogspot.com/2014/11/kebabowa-karkowka-z-piekarnika.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation