Kuchnia

I jak tu nie pic...

Malibu
1 orzech kokosowy
0,5 litra wódki
1 puszka mleka kokosowego
Zdjęcie - Malibu domowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Malibu domowe
Orzech rozłupać, wybrać z niego miąższ i bardzo drobno zmiksować. Ja zrobiłam to tak jak tu. Wiórki przełożyć do słoika i zalać 250 ml wódki. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki ( u mnie stał 7 dni). Po tym okresie przełożyć wiórki na sitko i odcedzić je dokładnie do miski, ja dolałam trochę wódki i dokładnie ją odsączyłam przez sitko wraz ze smakiem wiórek. Do płynu dodać mleko kokosowe, 250 ml wódki i dokładnie wymieszać. Przelać całość do butelki wymieszać. Odstawić na 24 h i pić z lodem lub schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation