Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Schab faszerowany mięsem mielonym z natką pietruszki
Składniki :

1,2 kg schabu
350g mięsa mielonego
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
tymianek
majeranek
czosnek granulowany
1 jajko
1/2 szkl. wody

Przygotowanie :

Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół wzdłuż (tak, by powstał szeroki płat).
Następnie oprószamy je solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem i majerankiem.
Odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Mięso mielone łączymy z umytą, osuszoną i posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Wyrabiamy i gotową masę wykładamy na schab.
Wyrównujemy powierzchnię.
Zwijamy ciasno w rulon.
Spinamy nicią i wkładamy do rękawa do pieczenia podlewamy wodą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C przez 80 minut.
Schładzamy po upieczeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation