Kuchnia

Ciasta

Sernik na kruchym spodzie przepis

Składniki

CIASTO
mąka
300 g
cukier puder
1 łyżka
Kostka do pieczenia Kasia
100 g
żółtka
2 szt
śmietana
3 łyżki

MASA SEROWA
ser twarogowy
1 kg
Kostka do pieczenia Kasia
150 g
jajka
6 szt
cukier puder
200 g
olejek cytrynowy
1 łyżeczka
budyń śmietankowy
2 łyżki
cukier waniliowy
1 opak



Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z mąki, cukru pudru, Kasi, żółtek i śmietany zagnieść ciasto rozwałkować i ułożyć w średniej wielkości, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą w formie. Podpiec około 10 minut i zostawić w formie. Kasię, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć.

Oddzielić żółtka od białek. Do masy Kasiowej dodawać żółtka cały czas ucierając aż masa będzie jednolita.

Do masy dodać ser, połączyć.

Na końcu dodać ubitą pianę z białek i budyń, wszystko delikatnie wymieszać.

Przygotowaną masę serową wylać na podpieczony placek, wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation