Kuchnia

kolacja

2-3 ząbki czosnku
100g natki pietruszki (około 2 pęczków)
100g łuskanych orzechów włoskich
6-8 łyżek oliwy z oliwek
sól, świeżo mielony czarny pieprz
makaron tagliatelle
sól

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy.
W czasie kiedy gotuje się makaron prażymy orzechy na suchej patelni. Natkę myjemy i osuszamy. Odrywamy łodyżki i zostawiamy same listki. Czosnek obieramy z łupinek, kroimy i rozcieramy nożem na desce do krojenia
Blendujemy orzechy z natką pietruszki, czosnkiem i oliwą. Pesto powinno mieć półpłynną konsystencję. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Makaron mieszamy z pesto. Całość posypujemy płatkami papryki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation