Kuchnia

Przepisy

Murzynek z serem budyniowym
Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:

ciasto:

5 jajek
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
3 łyżki kakao

masa serowa:

500 g sera z wiaderka
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru





Przygotowanie:

Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo wsypujemy cukier. Następnie cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, wlewamy małym strumieniem olej i wodę oraz partiami wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.


Ser z wiaderka miksujemy z proszkiem budyniowym i cukrem oraz wykładamy go na ciasto za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżki. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 45 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation