Kuchnia

⇒ RÓŻNOŚCI z DOBREJ KUCHNI » ☕️ …✽

Faszerowane ziemniaki
Składniki
6 ziemniaków
250 g twarogu
3 łyżki jogurtu
1ząbek czosnku
1/2 ogórka zielonego
4 duże rzodkiewki
1/2 pęczka szczypiorku
kiełki rzodkiewek
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1.
Ziemniaki dokładnie wyszorować(nie obierać) wysuszyć,każdy zawinąć osobno w folię aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni .
2.
Ser biały rozgnieść z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ogórek i rzodkiewki umyć i pokroić na cząstki,szczypiorek posiekać i dodać do sera ,doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.
Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe ziemniaki przeciąć na połowę,oprószyć solą i na każdej połówkę nałożyć farsz. Na wierzchu położyć sporą porcję kiełków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation