Kuchnia

Przekąski

Składniki:

50 g mąki,

50 g mąki kukurydzianej,

80 ml wody,

2 łyżki oleju roślinnego,

łyżeczka soli,

łyżeczka mielonej papryki wędzonej,

1 łyżeczka peperoncino w proszku (użyłam chilli kajeńskiego),

sos

1 awokado,

1 limonka,

sól, pieprz,

kolendra,

peperoncino

(dodałam jeszcze czosnek i cebulę w proszku)

Wykonanie:

Wymieszać oba rodzaje mąki, sól i przyprawy korzenne. Doprowadzić do wrzenia wodę z olejem i zalać suche składniki. Dobrze wymieszać i zostawić do wystygnięcia na 10 minut. Stolnicę posypać mąką i bardzo cienko rozwałkować ciasto. Wycinać trójkąty, przełożyć na blachę i piec przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Sos z awokado:

Zmiksować miąższ z awokado razem z sokiem z limonki i przyprawami korzennymi. Przyprawić sos i tego samego dnia podać do chipsów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation