Kuchnia

Kuchnia

MARGARITA CYTRYNOWA

SKŁADNIKI (na 2-3 porcje)
100 ml Tequili ( Olmeca Silver – takiej użyłam)
50 ml Cointreau
2 cytryny
100 g cukru
500 g kostek lodu


PRZYGOTOWANIE - THERMOMIX:
Cytryny umyj, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i wyciągnij pestki.
Umieść w urządzeniu tequilę, likier Cointreau, pokrojone cytryny, oraz cukier. Zmiksuj 20 s / obr. 6
Do misy dodaj lód w kostkach, zmiksuj całość 1 min. / obr. 9
Gotowe drinki rozlej do szklanek. Najlepsze do margarity są specjalne kieliszki, ale jeśli nie masz takiego, może być to też kieliszek typu V, lub zwykła szklanka.
Brzeg kieliszka możesz posmarować cytryną i zamoczyć w cukrze.


PRZYGOTOWANIE – WERSJA KLASYCZNA:
Cytryny umyj, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i wyciągnij pestki.
W misce umieść tequilę, likier Cointreau, cytryny, oraz cukier. Zmiksuj całość blenderem na gładką masę.
Dodaj lód i zmiksuj ponownie blenderem aż lód będzie pokruszony.
Wymieszaj całość, a następnie przelej do kieliszków.
Brzeg kieliszka możesz posmarować cytryną i zamoczyć w cukrze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation