Kuchnia

przepisy

Bezglutenowe kotleciki z kurczaka z cukinią i pieczarkami

Składniki:

pierś z kurczaka - 1 pojedyncza
jajka - 2 sztuki
cukinia - 1 sztuka
pieczarki - 2 sztuki duże
mąka ziemniaczana - 2-3 łyżki
śmietana kwaśna - 2 łyżki
kawior - łyżeczka
oliwa z oliwek - do smażenie - 2 łyżki maks.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pierś z kurczaka tniemy na małe kawałeczki - szybciej i dokładniej się przesmaży.
Krok 2. Cukinie ściramy na tarce - duże oczka
Krok 3. Dodajemy jajka i mieszamy wszystko na masę. Stopniowo dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Krok 4. Na samym końcu dodajemy pieczarki - tuż przed smażeniem, aby nie puściły wody.
Krok 5 Kotleciki smażymy z dwóch stron na piękny brązowy kolor. Ja podaję je z łyżką śmietany i odrobiną kawioru - tym razem z wasabi. Niesamowite połączenie smaków - Polecam !!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation