Design

Design

3-Ingredient Mini Queso Cheese Balls

W przypadku Mini Cheese Balls:
1 (8 oz.) La Vaquita Queso Fresco
1 (8 uncji) sera śmietankowego, regularnie lub o 1/3 mniej tłuszczu
30 małych żetonów pita lub twój ulubiony chip / cracker

Rolling Ideas: (wszystko powinno być drobno posiekane / zmielone)
Świeże szczypiorek
Szalotki
Pietruszka lub kolendra
Chrupiące bekony
Jalapenos
Zgniecione precle lub chipsy ziemniaczane
Orzechy, takie jak pekan, orzechy włoskie, pistacje
Suszone owoce, takie jak żurawina, jabłka, morele
Mak, nasiona słonecznika, nasiona sezamu
Warzywa, takie jak papryka, brokuły, marchew
Nasiona granatu
W dużej misce połącz queso fresco z kremowym serem. Mikser elektryczny wyposażony w mieszadło łopatkowe lub elektryczny mikser ręczny mieszają sery na średnich obrotach, aż uzyskają gładkość i kremowość. Mieszanina powinna z łatwością wtoczyć się w kulkę. Jeśli zbyt lepki, przechowywać w lodówce przez około 20 minut, aż ser łatwo się zwinie.

Za pomocą małej szufelki z ciasteczkami lub 1/2 łyżki stołowej. miarka, ser z mąki do zgryzienia. Umieść na blaszce do pieczenia w wosku lub desce do krojenia; odłożyć na bok.

Tymczasem przygotuj pożądane składniki do walcowania. Umieść w misce lub małym naczyniu, aby uzyskać maksymalną powłokę i łatwe toczenie.

Pojedynczo uformuj kulki sera w pożądanej powłoce, delikatnie przykrywając i poklepując ze wszystkich stron. Umieść na półmisku. Naciśnij chip pita lub cracker na górze każdego z nich.

Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do podania. (Jeśli przechowujesz w lodówce przez noc, nie wkładaj do sera chipa / krakersa do następnego dnia).

Cieszyć się!
 
Prześlij opinię
Historia
Zapisano
Społeczność
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation