Kuchnia

2 dish_meat

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym -


Składniki

ciasto naleśnikowe
mleko 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
jajko 1
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

składniki
filet z kurczaka 500 g
przyprawa curry1 łyżeczka
przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
czosnek granulowany
szczypta majeranek
sól i pieprz
olej do smażenia

WYKONANIE
Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Jajko miksujemy z mlekiem, dodajemy sól i cukier, a następnie mąkę. Ciasto musi być gęstsze niż na naleśniki.

Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Pierś z kurczaka kroimy tak jak na kotlety, jeśli są zaduże to przecinamy na pół. Mniejsze łatwiej nam będzie smażyć. Filety delikatnie rozbijamy prze woreczek foliowy. Rozbite kotlet przyprawiamy z obu stron, przyprawą do kurczaka,curry, majerankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem

Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Do miski przelewamy ciasto naleśnikowe, maczamy kotleta z obu stron.

Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Na patelnię wlewamy olej tak żeby do połowy kotleta sięgał. Kładziemy delikatnie kotlety i smażymy z obu stron.

Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Kotlety smażymy na średnim ogniu około 3-5 min na złoty kolor
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation