Kuchnia

2 dish_meat

Bogracz

0,5 kg wołowego mięsa na gulasz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 słodka papryka
2 pomidory
5 ziemniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, papryka słodka oraz ostra
około pół litra wody lub bulionu

Boczek wędzony kroimy w kosteczkę i wytapiamy na dużej, głębokiej patelni lub w garnku. Następnie dodajemy pokrojone w dużą kostkę mięso i obsmażamy je z każdej strony

Dodajemy pokrojony czosnek oraz cebulę i smażymy, ciągle mieszając, aż się zrumienią

Następnie wlewamy wodę lub bulion ( tyle aby całe mięso było przykryte), doprawiamy solą oraz słodką i ostrą papryką. Dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 1.5 godziny. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, pomidory (obrane ze skóry) oraz ziemniaki

Całość dusimy jeszcze około15-20 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation