Kuchnia

mięsa

Moja Delicja – Przepisy kulinarne
W dobie dzisiejszej tak bardzo przetworzonej żywności, musimy ratować się własnymi wyrobami. Gotowe, sklepowe wędliny są bowiem pełne konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku i innych e-dodatków, dlatego warto pokusić się na przygotowanie własnej domowej wędliny, zważywszy że nie jest to trudne, a na dodatek taniej nas wyjdzie! No i – wiemy, co jemy!
Do przygotowania tej domowej wędliny z indyka potrzebny nam będzie szynkowar, który wypełniamy przygotowanym mięsem, wkładamy do większego garnka z wodą i gotujemy. Po niecałej godzinie mamy pyszną domową wędlinę, którą możemy zjeść na ciepło do obiadu wraz z sosem, jaki wytworzy się podczas gotowania. Gotową szynkę możemy również schłodzić i używać jako wędliny na kanapki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation