Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

Tatar z łososia norweskiego z kaparami, jajkami przepiórczymi i czarnym kawiorem - Robert Sowa
Składniki:

200 g surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego
4 posiekane szalotki
10 g posiekanych kaparów Smak
Sok z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
Sól
pieprz czarny mielony Prymat
6 jajek przepiórczych
12 łyżeczek czarnego kawioru
1 mały pęczek rukoli

Przygotowanie
Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi z kawiorem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation