Kuchnia

wypieki

Egzotyczna konfitura z brzoskwiń

Składniki:
- 1 kg brzoskwiń (odważonych bez pestek)
- 1 opakowanie DIAMANT Konfitur-Fix
- 350 g cukru trzcinowego Dry Demerara DIAMANT Golden Sugar

Sposób wykonania:
1. Z umytych brzoskwiń usuń pestki, a owoce pokrój w cienkie paski lub w małą kostkę.

2. Do dużego garnka włóż przygotowane owoce. Wsyp Konfitur-Fix i cukier trzcinowy DIAMANT. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

3. Gotuj 3 minuty, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Gorącą konfiturą napełnij słoiki, zamknij je i odwróć do góry dnem.

Konfitura brzoskwiniowa będzie smaczniejsza, kiedy dla urozmaicenia pod koniec gotowania dodasz kieliszek koniaku, płatki migdałowe lub odrobinę melisy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation